Spannend!De droom van Pepijn


 

De droom van Pepijn 


Het is het jaar 804. Pepijn is door zijn ouders aan het klooster weggeven om monnik te worden. In het klooster heeft hij het naar zijn zin. Hij doet zijn best om zo goed mogelijk te bidden en te werken. Toch gaat er van alles mis, want Pepijn zit altijd met zijn gedachten bij zijn droom: hij wil net zo worden als zijn held Willibrord, de bekende missionaris! Op een dag wordt keizer Karel vlak bij het klooster overvallen en krijgt Pepijn zijn grote kans...


Alsof je in een tijdmachine reist... in dit prachtige verhaal komt geschiedenis echt tot leven. Met veel interessante weetjes!


9+

AVI M6

Tekeningen: Helen van Vliet

Uitgever: Zwijsen
ISBN: 9 789048 739325
 


Peter Pan door Monique van der Zanden


Vlieg mee met Peter Pan

 

Peter Pan is een jongen die nooit ouder wordt. Hij woont op het eiland Nimmerland, samen met piraten, elfjes, zeemeerminnen en een monsterlijke krokodil. Peter beleeft spannende avonturen en is dol op verhalen. Het mooiste van alles is dat hij kan vliegen. Op een dag vliegen Wendy en haar broertjes met hem mee. Samen gaan ze het gevecht aan met de gruwelijke kapitein Haak. 

Dit verhaal van meer dan 100 jaar oud heb ik vertaald en bewerkt. Ik hoop dat jij net zoveel plezier hebt met het lezen als ik met het schrijven ervan!
 


9+             

AVI --

Tekeningen: Martijn van der Linden

Uitgever: Zwijsen
ISBN: 978 90 487 3689 8Omslag De zonnekroon


De zonnekroon


Kars is bijna jarig. ‘Nou nou,’ zegt papa-twee als hij het verlanglijstje van Kars leest. Daar staat op: met piraten vechten, met een raket naar de maan, op leeuwen jagen… Want Kars is stoer en sterk, en hij zou dolgraag eens een écht avontuur beleven.

Een paar dagen later staat er een geheimzinnige man op de stoep. Hij wil dat Kars met hem meegaat, want hij heeft een held nodig!

Daar zegt Kars natuurlijk geen nee tegen!

 

9+    

AVI M6

Tekeningen: Helen van Vliet

Uitgever: Zwijsen

ISBN: 978 90 487 0149 0


Omslag De rivierdief

 

De rivierdief

 

Kira en Yaro zijn op vakantie in de Ardennen. Als ze daar de watermolen De Korenhalm ontdekken, mogen ze de vrolijke molenaar Corneel en zijn vrouw Treze helpen met graan malen en brood bakken. Intussen houden ze een oogje op meneer Jansen, die geheimzinnig loopt te doen in de bossen.

Op een donkere nacht gebeurt er iets raars… de rivier die de watermolen laat draaien, verdwijnt spoorloos!

 

8+             

AVI PLUS

Tekeningen: Mariëlla van de Beek

Uitgever: Zwijsen

ISBN: 978 90 487 0836 9


De wezen van Woestewind Wereldboom

De wezen van woestewind

Op het eiland Katamaran staat het weeshuis Woestewind. Daar wonen zeven wezen, die bewaakt worden door robotjuf Arseen. De baas van het eiland, meneer Knak, betaalt het weeshuis. Maar alleen als de wezen voor zijn gevaarlijke vriesdraak zorgen! Op een dag vluchten de wezen. Ze nemen een geheimzinnige hanger mee. Hun vlucht is het begin van een spannend avontuur.

Bestellen met een mailtje via www.dewereldboom.nl

7+
AVI --
Tekeningen: Mariëlla van de Beek
Uitgever: De Wereldboom
ISBN: 9 789491 331008


 


Powered by webXpress